Міжнародний день боротьби за скасування рабства

  • 70

Фото без опису

Дослідниками багатьох країн світу насьогодні виносяться чіткі критерії щодо визначення категорії рабського стану людини по відношенню до навколишнього соціуму. Існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах та боргова кабала. Рабська праця використовується здебільшого в будівництві, промисловості, риболовецькій галузі та сільському господарстві. До рабів, на жаль (і це реалії сучасного світу!), відносяться й ті, хто народився в неволі. На жаль, Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми. Випадки торгівлі людьми також зафіксовані всередині України. Торгівля людьми заборонена й карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було в прадавні часи, на них ніхто не має легальних прав, тому що в усіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, люди перетворюються на «товар», який можна продавати й купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.
Шановні мешканці Гуляйпільської міської територіальної громади!
Ми ще раз хочемо нагадати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, неважливо якого віку, віросповідання, чи статі.
Убережіть себе та своїх близьких, будьте проінформовані. До Вашої уваги пропонуємо перегляд відеоролика за посиланням: https://youtu.be/OTMXUpAjd8o
Якщо Ви потрапили у ситуацію, коли :
- Вас позбавили вільного пересування та спілкування з родиною, відібрали Ваші документи;
- Вас примушували відробляти неіснуючі борги;
- Вас було втягнуто у злочинну діяльність проти Вашої волі;
- у Вас вилучили органи з метою їх транслантації, то,
ймовірно, Ви є особою, яка постраждала від торгівлі людьми.
Торгівля людьми – злочин, за вчинення якого в Україні передбачено кримінальну відповідальність на строк до 15 років позбавлення волі. Найважливішими завданнями кожної держави є запобігання торгівлі людьми, покарання злочинців, які здійснюють торгівлю людьми, та надання повного спектру допомоги особам, які постраждали від цього ганебного явища.
Якщо Ви стали свідком торгівлі людьми, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію «102» або за телефоном (06145) 4 12 65 – КЗ «Центр соціальних послуг» Гуляйпільської міської ради.

Ваша небайдужість може врятувати життя!!!