Переймання досвіду іноземних колег: від надання комунальних послуг до відновлювальних джерел енергії

  • 68

Минулого тижня заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віталій ЛЕВЧЕНКО з робочим візитом відвідав Польщу. У рамках співпраці з Програмою DOBRE навчальний візит розпочався із півночі Польщі – міста Ґданськ.

Українська делегація ознайомилася з основними положеннями польської системи місцевого самоврядування, місцевою системою освіти та інноваційним підприємництвом.

Важливим для громади був досвід повоєнного відновлення: Ґданськ як один із наймасштабніших і найуспішніших кейсів з відбудови та відновлення в усій післявоєнній Польщі, впровадження доступності та прогресивні рішення щодо інституційної підтримки людей з інвалідністю, потенціал розвитку малих туристичних міст, реконструкція громадських місць.

Цікавими були рішення для надання комунальних послуг: організація та функціонування пункту селективного збору побутових відходів, літнє прибирання, утримання міських зелених насаджень, зимове прибирання доріг.

Важливою для європейських країн є тема використання потенціалу та різноманітності відновлювальних джерел енергії для потреб економічного розвитку в спільноті, виробництва електроенергії та тепла з відновлюваного джерела енергії, покращення якості життя у ґміні шляхом підвищення енергетичної безпеки та доступу до більш дешевих джерел енергії для бізнесу та мешканців.

Сподіваємося, що цей досвід стане в нагоді для відбудови Гуляйпільської громади. Дякуємо Програмі DOBRE за підтримку та можливість отримати корисну інформацію та нові знайомства.

Фото без опису

світлини за посиланням