Збереження культурної спадщини

  • 13

Краєзнавчий музей – унікальний центр історії та туризму Гуляйпільської міської територіальної громади, який завжди презентував надбання рідного краю, гідно представляючи його в музейних експозиціях. 

Більше двох років музей не чує голосів відвідувачів, а чує скрегіт розбитого скла під ногами, гуркіт каміння. Тричі його ранили ворожі снаряди та гради, від убивчих вибухів здригаються його стіни. Тричі працівники комунальних служб накривали дах музею брезентом, щоб волога не потрапила всередину. Та музей стоїть і чекає на Перемогу Збройних Сил України. 

13-14 серпня 2024 року проведено черговий етап евакуації експонатів комунальної установи «Гуляйпільський краєзнавчий музей» Гуляйпільської міської ради. 

За два дні вивезений фонд музею, який є складовою Музейного фонду України. Руку допомоги простягнули працівники обласного краєзнавчого музею. Тепер гуляйпільські експонати мають нову тимчасову домівку і відпочивають від вибухів у тиші музейних сховищ Запоріжжя.

Відділ культури і туризму Гуляйпільської міської ради висловлює глибоку повагу за всебічну підтримку начальнику Гуляйпільської міської військової адміністрації Сергію ЯРМАКУ, трудовому колективу і директору комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей» Запорізької обласної ради Юрію СПІЦИНУ, працівникам комунальних служб, які на трудовому фронті не полишають Гуляйполя і виконують роботи з ремонту будівель, навантаження та вивозу матеріальних цінностей, прибирання території. Дякує працівникам культури, освіти, установ та організацій Гуляйпільської громади за допомогу в організації евакуації музейного фонду.

Фото без описуФото без описуФото без опису