Молодь на ринку праці

  • 25

Професійна підготовка, навчання за ваучером, гранти на власну справу, сприяння у працевлаштуванні – такі послуги пропонує сьогодні служба зайнятості
для молоді.
У січні– липні 2024 року отримали послуги служби зайнятості 3228 осіб з числа молоді, з них мали статус безробітного 2510.
Станом на 01серпня 2024 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 1304 особи з числа молоді віком до 35 років. За сприяння служби зайнятості знайшли роботу 376 молодих людей. Проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації 31 особа. Ваучер на навчання від служби зайнятості отримала 31 особа з числа молоді.
З початку дії грантової програми «Власна справа» скористалися можливістю отримати грант та відкрили власну справу 68 осіб.
«Як ніколи важливою і актуальною наразі є підтримка і сприяння у працевлаштуванні молоді, особливо тих, хто отримує перше робоче місце, -
зауважила директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко. – Сьогодні послуги з профорієнтаційного консультування стали загальнодоступними для всіх, хто потребує підтримки у виборі професії.
Усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати консультацію у фахівця або дистанційно у онлайн форматі без відвідування центру зайнятості, якщо існує потреба у:
 виборі (зміні) професії;
 виборі майбутнього напряму професійного навчання;
 оцінці власних здібностей;
 саморозвитку.
Продовжує працювати «Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри».
Самостійно пройти тестування можна за посиланням https://profi.dcz.gov.ua/.
Для отримання персональної консультації перейдіть за посиланням, оберіть консультанта та задайте питання через електронну адресу, вказану на сторінці.
У разі безпосереднього звернення до центру зайнятості фахівці надають повний комплекс послуг служби зайнятості, а у разі професійного вибору чи
необхідності зміни професії – індивідуальну професійну профконсультацію із застосуванням діагностичних методик.
За консультаціями та роз'ясненнями звертайтеся в найближчий центр зайнятості або до Contact-центру ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28

Фото без опису