Гуляйпільська міська військова адміністрація інформує

  • 85

На виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», листа Запорізької обласної військової адміністрації від 16.04.2024 «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні», Гуляйпільська міська військова адміністрація вимушена була провести перейменування вулиць та провулків населених пунктів Гуляйпільської міської територіальної громади.

 Розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 18.04.2024 № 89 «Про перейменування вулиць та провулків на території населених пунктів Гуляйпільської міської територіальної громади» перейменовано вулиці та провулки, що підпадали під вимоги діючого законодавства.

 Консультації з громадськістю проводились у період з 01.04.2024 по 15.04.2024 р. та затверджені протоколом топонімічної комісії при виконавчому комітеті Гуляйпільської міської ради від 16.04.2024 № 4. Інформація щодо порядку та процедури проведення консультацій з громадськістю з приводу розміщена на офіційному сайті Гуляйпільської міської військової адміністрації.

 Нажаль, лише незначна кількість населення громади прийняла участь в обговоренні. Топонімічною комісією враховано історичну складову населених пунктів, географічне розміщення, умовні назви, чи нейтральну змістовну складову, з метою виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

 Звертаємо увагу, що після повернення до громади вже в мирний час, питання, у разі виникнення необхідності з перейменування вулиць та провулків за ініціативою мешканців, процедура з перейменування може бути проведена повторно.

  https://rada.info/upload/users_files/20519023/893670a541f908a961065bfb56e2b3b7.docx