Рекомендації щодо відзначення Великодніх свят

  • 30

Вже незабаром ми будемо відзначати одне з найбільших релігійних свят – Великдень. Свято, в яке віруючі згадують чудесне воскресіння Ісуса через три дні після страти. 

Православні, греко-католики та більша частина християнських церков святкують Світле Христове Воскресіння 5 травня 2024 р.

У зв’язку із широкомасштабною військовою агресією російської федерації проти України просимо вас подбати про власну безпеку та безпеку оточуючих вас громадян під час святкування Великодніх свят та поминальних днів. 

Росія не полишає спроб дестабілізувати обстановку всередині України, тому українцям під час Великодніх свят треба бути вкрай обережними.

Неухильно дотримуватися заходів безпеки під час святкування Великодня, з урахуванням обмежень воєнного стану, зокрема дотримання правил комендантської години, сигналів повітряної тривоги тощо;

не допускати масового скупчення людей під час богослужінь та освячення пасок;

відмовитися від нічних богослужінь у храмах, де відсутні укриття; 

Також закликаємо Вас не приносити штучних квітів на кладовища, не вживати там спиртні напої. Адже в часі Великодніх свят ми приходимо до могил наших рідних, щоб помолитися, прибратися біля поховань, згадати наших померлих, а не їсти та пити.

Великдень привносить у наше життя віру, надію і любов. Саме все це необхідно нам у часи найбільшого випробування України за всю її історію. 

Віримо в перемогу добра над злом, життя над смертю, світла над темрявою! Віримо в Україну та її Захисників!