Дотримання здорового харчування - запорука здоров'я людини

  • 15

Через війну тисячі сімей нашого району були змушені покинути свої домівки та переїхати в більш безпечні області і райони країни або за кордон. Забезпечення регулярного та здорового харчування дорослих і дітей в умовах війни — це ще один виклик.

В умовах обмеженого доступу до різноманіття продуктів важливо закласти базові знання про принципи здорового харчування, адже війна створила нові умови. Правильний денний розподіл продуктів та їх поєднання допоможе довго утримувати енергію, що дуже важливо під час війни, коли, на жаль, немає впевненості, на що її треба буде використати найближчим часом.

За даними ВООЗ 80 % усіх захворювань в тій чи іншій мірі пов’язані з харчуванням, а 40 % з них безпосередньо пов’язані з фактором харчування. Науково доведено зв’язок між харчуванням та розвитком основних хронічних неінфекційних захворювань. Неправильне харчування - серйозна проблема. У світі 1 людина з 5 помирає через те, що не їсть здорову їжу. Причина - забагато солі, цукру, недостатньо цільнозернових продуктів, свіжих овочів і фруктів. Дотримання здорового харчування істотно знизить ризики розвитку багатьох серйозних неінфекційних захворювань.

Фото без опису