Про роботу служби у справах дітей Гуляйпільської міської ради

  • 34

Станом на 01 квітня  2024 року на  обліку  служби у справах дітей Гуляйпільської  міської ради перебуває 42 дитини  -  сироти та діти, позбавленої батьківського піклування, з яких 5 виховується в прийомних сім’ях, 9  проживає в дитячих будинках сімейного типу, 25 статусних дітей виховується в родинах опікунів та піклувальників,  3 дітей, позбавлених батьківського піклування перебуває в державних закладах.

 

У зв’язку із військовою агресією зі сторони російської федерації багато родин опікунів, піклувальників, прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу змінили  своє звичне  місце проживання,  виїхали за межі нашої громади, області або  за кордон.

 

Враховуючи дані обставини працівники служби у справах дітей не втрачають зв’язок із цими родинами, здійснюють постійний моніторинг їх фактичного місця проживання, стану їх утримання, надають посильну допомогу  у поновленні соціальних виплат дітям- сирота та дітям, позбавленим батьківського піклування.

 

Так, за звітній період  поновлено виплати 2 прийомним сім’ям  (3 статусних дітей), які  евакуйовані і мешкають за кордоном.

Крім того, всі родини опікунів та піклувальників отримали від служби у справах дітей Гуляйпільської міської ради  інформацію щодо необхідності звернутися  у березні цього року до управлінь соціального захисту населення за місцем свого фактичного проживання як ВПО  для  продовження  всіх соціальних виплат на статусних дітей.

 

З метою соціального захисту дітей,  які опинилися в складних життєвих обставинах, в родинах, де батьки зловживали спиртними напоями, вели асоціальних спосіб життя, до суду підготовлено та направлено 2 позовні заяви щодо позбавлення   батьків  батьківських прав.

Крім того, представники служби у справах дітей   взяли участь у 4 судових процесах з питань позбавлення батьків батьківських прав відносно 5 дітей.

 

Влаштування  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських прав  в сімейні форми виховання є головним в роботі соціальної служби.

Як наслідок,  всі 5  посиротілих  дітей  були влаштовані  в родини опікунів, піклувальників, ще  одна  усиновлена.

Таким чином, внаслідок проведеної роботи  93% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку  служби у справах дітей Гуляйпільської  міської ради, влаштовані  і перебувають в сімейних формах виховання.

Фото без опису