Підтримайте своїм голосом петицію!

  • 94

Про присвоєння звання Героя України (посмертно), хороброму захиснику нашої країни, старшому лейтенанту ДШВ, командиру мінометного взводу вогневої підтримки в/ч А0224, 79 окремої ДШБ Бончеву Дмитру Сергійовичу.

Народився Дмитро 12 квітня 1990 року в селі Мирне Гуляйпільського р-н., Запорізької області. З 2015 року Дмитро проживав у м. Миргород, Полтавської обл., де і був призваний на військову службу у липні 2022 р.

З 19 серпня 2022 р. Дмитро захищав Україну на Донецькому напрямку. Як і в мирному житті, на цій жорстокій війні він був відповідальним, наполегливим і зібраним. За бойові заслуги отримав звання – старший лейтенант, був нагороджений медаллю «За оборону рідної держави» і медаллю «За відвагу та честь». 


08.12.2023 року під час виконання бойового завдання в районі Красногорівка, Покровського р-н,поблизу н.п. Новомихайлівка, Донецької області отримав важке поранення.

21.12.2023 року Дмитро помер від отриманих травм несумісних із життям не приходячи до тями в Вінницькій обласній лікарні імені Пирогова.
Переходьте за посиланням, щоб підтримати петицію. 
Посилання на петицію